Lustakas korterimüügi kuulutus keelati ametnike poolt ära

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügikuulutus, mis tekitas ootamatu probleemi.
Müügikuulutus, mis tekitas ootamatu probleemi. Foto: Facebook

Korteriomanik, kes lubas müügikuulutuse jagajate vahel loosida välja kasti veini, sai tarbijakaitseametilt kurja kirja.

«Äsja renoveeritud 2-toaline Tartu südamelinnas otsib uut omanikku. Kõigi vahel, kes kuulutust jagavad, läheb loosi kast head valget veini!» see kuulutus tekitas ootamatult probleeme korterit müünud mehele. Nimelt sai ta tarbijakaitseametist kurja kirja, kus talle pannakse pahaks reklaamiseaduse rikkumist.

«Kirjutan teile Tarbijakaitseametist, sooviga juhtida Teie tähelepanu reklaamiseaduse § 28 lg 6 p 4 , mille kohaselt käsitletakse keelatud reklaamina alkohoolse joogi saamise võimalust kauba või teenuse müügi suurendamise eesmärgil läbiviidava müügiedenduskampaania või muu tegevuse auhinna, võidu, kingituse või muu hüvena,» seisab kirjas. Tarbijakaitse hinnangul on tema lubadus loosida välja  head valget veini otseses vastuolus reklaamiseaduse § 28 lg 6 p 4 (keelatud reklaam). «Palume teil kõnealuses kuulutuses teha vajalikud muudatused . tehtud muudatustest palume saatakirjalik tagasiside meiliaadressile xxx,» kirjutas amet.

Nii ei jäänudki korterimüüjal muud üle, kui sellest plaanist loobuda. «Pean kahetsusega teatama, et kuna Tarbijakaitseamet ei luba jagamise eest kasti head valget veini välja loosida, siis pean sellest lubadusest taganema. Aga luban, et kui sinu jagamine viib müüki edasi, siis kindlasti saad sa väärikalt meeles peetud. Kuidas täpselt, jätan hetkel tarbijakaitsjate eest saladusse!» lubas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles