Eesti noored eelistavad sularaha asemel pangakaarti

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noored on Baltikumi kõige aktiivsemad pangakaardi kasutajad.
Eesti noored on Baltikumi kõige aktiivsemad pangakaardi kasutajad. Foto: Kaarel Tigas

SEB uuringust selgus, et 76 protsenti Eesti noortest maksab kaardiga kõigi oma ostude eest, Lätis eelistab pangakaarti 59 protsenti ja Leedus on neid vaid 40 protsenti.

Kaks kolmandikku Eesti noortest kasutab oma kuu sissetulekust vaid kuni 25 protsenti sularahas ning kõigest 10 protsenti 18- kuni 25-aastastest sooritab üle 75 protsendi oma ostudest sularahas.

Eestis on võrreldes teiste Balti riikidega oluliselt paremad kaardimaksevõimalused. Kui Leedus satub 29 protsenti noortest sageli olukorda, kus neil pole võimalik kaardiga maksta, siis Lätis on neid 24 ja Eestis vaid 15 protsenti noortest. Kõigis kolmes Balti riigis ei saa kaardiga tasuda tavaliselt turul, millele Lätis järgnevad kohvikud ja restoranid ning Leedus kultuuriüritused ja vabaõhu festivalid.

«Tehnoloogia areng võimaldab täna kaardimakseid vastu võtta kõikjal Eestis, seega kutsume inimesi SEB mobiilirakenduses teada andma, kus nad sooviksid ostude või teenuste eest tasuda kaardimaksega, kuid ei saa seda veel teha,» sõnas SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles