Populaarse veebipoe kasutajatel on põhjust rõõmustamiseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikaubandus
Veebikaubandus Foto: SCANPIX

Omniva hakkab tegema koostööd erinevate välismaiste veebikauplustega, alustuseks saab postifirma pakiautomaatidesse nüüd tellida kaupu populaarsest Hiina veebipoest AliExpress.

AliExpressi veebikaubamajast ostetud kauba saavad kliendid soovi korral kätte ükskõik millisest 104st Eestis asuvast Omniva pakiautomaadist, vahendab postifirma. Tulevikus hakkab teenus hõlmama enamikku välismaistest e-poodidest.

«Meie tellitud EMORi uuring näitas selgelt, et inimesed eelistavad võimalusel pakke kätte saada pakiautomaadist,» põhjendas Omniva otsust postifirma juhatuse liige Ansi Arumeel.

AliExpressi kauba pakiautomaati tellimiseks tuleb registreeruda Omniva veebilehel, kust leiab ka juhendi, kuidas tellimust vormistada ja kaup pakiautomaati tellida. Teenusele kehtib 2015. aasta lõpuni soodushind 1,90 eurot.

Postifirma andmetel moodustavad Hiinast tellitud täna umbes 50 protsenti välismaa saadetiste kogumahust. Kuna 95 protsenti Hiina saadetistest on AliExpressi kaubad, siis on see ka põhjus, miks uue teenuse pakkumist alustatakse just AliExpressi saadetistega.

Hiinast tellimine on viimase kahe aasta jooksul kahekordistunud ja peamiselt tellitakse riideid, ehteid ja muid pisiesemeid ning tehnikat. Praegu töötleb Omniva keskmiselt 5 tonni Hiina saadetisi päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles