Lennufirma vallandab ülekaalulised töötajad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukipersonal.
Lennukipersonal. Foto: SCANPIX

India suurim lennufirma Air India hoiatas möödunud aastal 600 lennukisalongi töötajat, et nad kaotaksid kuue kuu jooksul osa oma kehakaalust või vastasel juhul riskivad nad oma tööga.

Lennufirma plaanib nüüdsest töölt eemaldada 130 töötajat, sest nende kehamassiindeks (KMI) ületab ettenähtud normi, vahendab Telegraph. Lennufirma sõnutsi on normaalne stjuardessi KMI vahemikus 18-22, ülekaalule kalduv vahemikus 23-27 ja sellest veelgi suurema KMI-ga töötaja on rasvunud. Meestöötajate puhul on sama skaala vahemikus vastavalt 18-25, 26-30 ja rohkem. Riikliku tervishoiuteenistuse andmeil on aga normaalne ja tervislik KMI 18,5 ja 24,9 vahel.

Möödunud aastal töötajaid testides nimetati 600 töötajat ülekaalulise või rasvunu skaalasse kuulumise tõttu ajutiselt tööle sobimatuks. Neil paluti läbida arsti läbivaatus, muuta söömist ja elustiili, mida firma ka jälgis.

«130 töötajat ei läbinud kordushindamist positiivsete tulemustega,» ütles Air India pressiesindaja ning lisas, et nüüdsest kuulutatakse need töötajad lennuteenindaja positsioonile ebasobivaks. «Saledamad inimesed reageerivad ootamatutes olukordades kiiremini ja efektiivsemalt,» lisas ta.

India lennundustöötajate liidu liige avaldas arvamust, et 130 töötaja töölt vabastamine on naeruväärne. «Võime kinnitada, et Air India lennuteenindajad on oma pikaaegse kogemuse tõttu väga heal tasemel ning ettevõtte otsus on lubamatu,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles