Sel aastal toiduabi saajate ring laieneb

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu toiduabi saab sel aastal rohkem inimesi.
Euroopa Liidu toiduabi saab sel aastal rohkem inimesi. Foto: Kristjan Teedema

Oktoobri lõpust hakatakse taas jagama Euroopa Liidu toiduabi toimetulekuraskustes inimestele ja saajate ringi lisanduvad erinevalt varasemast ka vajaduspõhise peretoetuse saajad.

Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna peaspetsialisti Merle Ploompuu sõnul laieneb võrreldes kevadel toimunud toiduabi jagamisega toidupakkide saajate ring. «Lisasime toiduabi saajate hulka lisaks toimetulekutoetuse taotlejatele ka vajaduspõhise peretoetuse saajad,» sõnas Ploompuu ja lisas, et muudatus võimaldab abi paremini suunata nendele puudustkannatavatele peredele, kus on kasvamas lapsed.

Õigus toiduabile on toimetulekutoetuse või vajaduspõhise peretoetuse saajatel. Samuti on see õigus nendel toimetulekutoetuse taotlejatel, kes peaksid küll toetust saama, kuid kelle kohta on kohalik omavalitsus teinud vastavalt sotsiaalhoolekande seadusele otsuse toetust mitte maksta.

Samuti nendel toimetulekutoetuse taotlejatel, kes ei ole õigustatud toetust saama, aga nende sissetulek ületab kehtestatud toimetulekupiiri pärast eluasemekulude maha arvamist kuni 15protsenti. Sarnaselt eelmisele toiduabi jagamise perioodile hakkavad toiduabi saama ka kodutute öömajades viibivad inimesed.

Abisaajate nimekiri moodustub augustis või septembris toimetulekutoetust taotlenud inimestest ja samadel kuudel vajaduspõhist peretoetust saanud inimestest.

Sellel sügisel on toidupakk suurem kui see oli kevadel, pakk ühe pereliikme kohta kaalub ligi 20 kilo. Lisaks kuivainetele on toidupakis liha- ja kalakonserve, suhkrut, rapsiõli, rosinaid, šokolaadi ja purgisuppi. Selleks, et toiduained oleksid võimalikult värsked, hangib Sotsiaalministeerium need iga kord vahetult enne laialijagamist.

Esimesi toiduabipakke saavad abivajajad erinevates Eesti paikades kätte alates oktoobri lõpust või novembri algusest. Toiduabi jagab Sotsiaalministeeriumi lepinguline koostööpartner Eesti Toidupank kindlatel päevadel kahe kuu jooksul spetsiaalsetes jaotuspunktides, milliseid on igas maakonnas vähemalt üks.

Toiduabi jagatakse koostöös kohalike omavalitsustega. Abivajajad saavad infot toiduabi jagamise kohta kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatelt. Samuti lisatakse lähiajal jagamispunktide täpne nimekiri ja lahtiolekuajad Eesti Toidupanga veebilehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles