Aianduskeskus kogub heategevuseks toataimi

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansaplanti turundusjuht Maivi Talving annetatud taimega.
Hansaplanti turundusjuht Maivi Talving annetatud taimega. Foto: Mihkel Maripuu

Aianduskeskus Hansaplant kogub novembrikuus heategevusliku kampaania käigus toataimi, mida annetada asutustele ja inimestele, kel endal pole võimalik taimi osta, ent kellel oleks potilillede eest hoolitsemisest palju rõõmu.

«Kõik, kellel on soov teisi rõõmustada ja tahavad oma taimele hea kodu leida, võivad tuua oma taimed meie juurde. Oma toalill on inimesele ikka südamelähedane, ja kui seda mingil põhjusel enam ei vajata, siis ei tõuse käsi seda ka ära viskama,» ütles aianduskeskuse Hansaplant turundusjuht Maivi Talving.

«Minulgi on kodus selliseid toalilli, mida suurima rõõmuga ära kingiksin,» ütles ta ning lisas, et oodatud on kõikvõimalikud toataimed alates kaktustest ja lõpetades suurte taimedega, mis näiteks enam koju ära ei mahtu.

«Sel ei ole vahet, kui suur või väike ta on. Kindlasti aga peaks vaatama, et see taim oleks terve, elujõuline ja et tal ei oleks mingeid putukaid,» selgitas turundusjuht.

Talving pani inimestele südamele, et väga oluline on taimi tuues neid külma eest kaitsta. «Isegi pluss viis kraadi võib taimele transportimisel hukatuslikuks saada,» selgitas ta. Kaitseks külma eest võiks taime näiteks paberisse mässida.

Taimed tuleks viia Tallinna lähedal Kiili vallas asuvasse Hansaplanti aianduskeskusesse. Seal vaadatakse taimed üle ja vajadusel turgutatakse. «Juba detsembri alguses kingime need edasi ja taimed jõuavadki oma uude koju,» selgitas ta.

Talving lisas, et mõte kokku koguda sellised toataimed, mida enam ei vajata, tekkis sellest, et aianduskeskuse poole on pöördunud mitmed asutused ja ühingud palvega annetada neile taimi. «Keskmiselt kord kuus ikka keegi pöördub meie poole, kui arvestada viimast aastat, ja taimi ei küsita ühe, vaid pigem ikka kümnete kaupa,» möönis Talving.

Taimed hakkavad rõõmustama näiteks heategevusühingu MTÜ Abikäsi puuetega inimeste töö- ja puhkeruume ja Tuulemaa Waldorf-lasteaeda. Taimehuvilisi leitakse koostöös heategevusfondiga Dharma.

Kuigi mõned kindlad paigad on taimedele juba olemas, ootab aianduskeskus ka soovitusi, millisel perel või asutusel võiks toataimedest hea meel olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles