Kindlustusselts: otsasõidud metsloomadele on hakanud sagenema

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto all hukkunud metssiga
Auto all hukkunud metssiga Foto: Marko Saarm / Sakala

Salva Kindlustuse augusti kindlustuskahjusid suurendasid kokkupõrked metsloomadega, mis on kindlustusseltsi kinnitusel hakanud aasta-aastalt sagenema.

«Suurimad Salva kaskokindlustuse väljamaksed puudutasid augustis selliseid juhtumeid nagu kokkupõrge metskitse ja põdraga, otsasõit rebasele või metsseale,» lausus Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt, avaldades seejuures, et otsasõidud metsloomadele on hakanud augustikuuga sagenema. «Sageli on selliste õnnetuste tagajärjed küllaltki rängad ning ka kahjud suured,» lisas Kivirüüt.

Salva Kindlustus maksis selle aasta augustis oma klientidele kindlustuskahjusid kokku ligi 734 000 eurot ning väljamaksetest suurima osakaalu moodustasid liiklus- ja kaskojuhtumid, mille seas näitasid kasvutendentsi kokkupõrked metsloomadega. Augustis moodustasid Salva Kindlustuse kindlustushüvitistest suurima osakaalu liikluskahjud 284 600 euroga, mis jäid aasta varasema ajaga samale tasemele. Küll aga suurunes kaskokindlustuse hüvitiste maht võrreldes eelmise aasta augustiga ligi 15 protsenti ulatudes 213 200 euroni.

Varakindlustuskahjude väljamakseid tegi kindlustusselts möödunud kuul 150 000 euro ulatuses, jäädes sellega aasta varasema ajaga võrreldes samale tasemele. Sagedaimad juhtumid olid seotud maja või korterite veekahjude ning kodu- ja väikeelektroonika rikete ja purunemistega. «Selle aasta august tõi erakorraliselt ka suures mahus rahest ja äikesest tingitud kahjusid, kokku pea 50 000 euro ulatuses,» selgitas Urmas Kivirüüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles