Mänguri annetus rõõmustab Lõuna-Eesti lastekodu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetusest ostetavad arvutid lähevad Kurepesa lastekodu peagi valmivasse uude peremajja.
Annetusest ostetavad arvutid lähevad Kurepesa lastekodu peagi valmivasse uude peremajja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaks nädalat tagasi oma esimese heategevusliku mängustriimi pidanud mängur annetab kogutud 1000 eurot Valga Kurepesa lastekodule, kus ostetakse selle eest kaks uut arvutit.

«Juba see, kui meilt küsiti, et kas oleme nõus, et meid soovitatakse annetuse saajaks, oli paras üllatus – esimese hooga võttis sõnatuks, sest annetajaid, kes meid ise ülesse leiavad on väga vähe,» rääkis Valga lastekodu Kurepesa juhataja Marika Drenkhan.

Üllatav oli tema sõnul ka summa, mis oma mänge internetis ülekandev mängur Kalle «Godhyr» Lepiku oma 5. septembril toimunud heategevusliku striimi käigus kogus ja lastekodule annetuseks pakkus – nimelt 1000 eurot. «Meie jaoks on see ikka väga suur raha,» tõdes lastekodu juhataja.

Kuna tegemist oli suure summaga, otsustas lastekodu seda mitte pisiasjadele ega ka mängukonsooli ostmiseks – mida mängur ise algselt välja pakkus – kulutada, vaid selle eest soetatakse kaks uut arvutit, kuna senised on vanaks ja väsinuks jäänud ning hanguvad tihti, sealhulgas näiteks arvutimängude mängimisel. «Meil on just valmimas uus peremaja kahele perele, kus need saaksid just õige rakenduse,» märkis Drenkhan.

Lepiku-sarnaseid annetajaid, kes ise lastekodu poole pöörduvad, tuleb juhataja kinnitusel vähe ette. «Viimasel ajal oleme suurt abi ja tuge leidnud kohalikelt lõvidelt (Lions Club – toim) – LC Tõrva Mari ja LC Valga, kes on jõudu mööda abistanud uute peremajade sisustamisel,» märkis Drenkhan.

Annetuse kogunud mängur plaanib ka ise mingi hetk Tallinnast 260 kilomeetri kaugusel olevasse lastekodusse külla sõita, et näha, millise vastuvõtu arvutid laste poolt saanud on. «Algne konsool ununes kohe, kui ta (lastekodu juhataja – toim) vastas, et neil pole telekatki,» sõnas Lepiku kirjavahetuse osas, mis ta enne annetuse üle kandmist lastekodu juhatajaga pidas.

Valga Kurepesa lastekodu on asenduskoduks kuni 18-aastastele lastele, kes elavad kolmes peres, kus nad jõudumööda võtavad osa ka kodutööde tegemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles