Seadusemuudatus saare ühistransporti ei mõjuta

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos

1. oktoobrist jõustuv uus ühistranspordi seadus maavalitsuse ühistranspordi spetsialisti hinnangul Hiiumaa bussiliiklusele praegu suurt mõju ei avalda.

Maakonna ühistranspordi spetsialist Tõnis Paljasma ütles, et maakonnaliinid on lepingutega kaetud 2018. a lõpuni ja juba väljastatud liiniload jäävad kehtima. Samuti on Hiiumaa ja Tallinna vahelisele kommertsliinile teise vedaja tulek väheusutav, vahendab Hiiu Leht.

«Uus seadus pääseb mõjule kui on mitu vedajat, mistõttu on üsna kindel, et kellelgi ei ole sügavat huvi siia konkureerima tulla, sest reisijate arv on nii väike,» arutles Paljasma, kelle hinnangul võivad muutused tulla  Haapsalu või Rohuküla bussiliinides.

Hiiumaa ja mandrivahelises bussiliikluses on üks muudatus lähiajal siiski tulemas, nimelt järgmisest nädalast muutuvad ka osade maakonnaliinide väljumisajad. Seega kummalgi juhul pole põhjuseks muutuv ühistranspordiseadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles