Hoiu-laenuühistud pakuvad pankadele alternatiivi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk.

Selleks, et raha hoiustada, võib pankade asemel pöörduda ka hoiu-laenuühistute poole, mida Eestis on paarkümmend, kuid oma sisult ja tegutsemisviisidelt võivad need olla erinevad.

Suvel kehtima hakanud seadusemuudatus hõlbustas hoiu-laenuühistute tegevust, samas avas ukse seni tundmatutele ühistutele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Enamik Eestis liikmete raha hoiustamise ja väljalaenamisega tegelevaid ühistuid elas kriisiaja üle, samal ajal on näiteks suhteliselt uue Tartu hoiu-laenuühistu tegevus isegi laienenud.

Samas on Eesti ühistute taust väga erinev, näiteks juulis asutatud Tallinna hoiu-laenuühistu reklaamib end ajalehtedes suurtel pindadel ning pakub 15-protsendilist aastast hoiuseintressi, pikemalt tegutsenud ühistute esindajad ei oska kommenteerida, kuidas Tallinna uus ühistu suured hoiuseintressid tagab, samas tekitab mõnevõrra kahtlusi, et asutus tegutseb samas hoones mitmete kiirlaenufirmadega.

Tallinna uus ühistu ei kuulu veel ka hoiu-laenuühistute liitu, mis annab asutustele teatud kvaliteedimärgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles