Patsiendi väitel jäi silmaravi hiljaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue teemana käsitlesid projektid näiteks nägemiskontrolli.
Uue teemana käsitlesid projektid näiteks nägemiskontrolli. Foto: SCANPIX

Ühe saarlase väitel jäi ta ühest silmast pimedaks, kuna Kuressaares tegutsev silmaarst ei määranud talle vajalikku ravi.

Kuressaares elava Kaidi sõnul käis tema kehva nägemisega hädas olev 79-aastane vanaema Sirje (mõlemad nimed muudetud – toim) kevadel dr Marta Virvese silmaarstikabinetis, et lasta oma silmi kontrollida, vahendab Saarte Hääl.

Pärast seda, kui silmaarsti abiline Aap Virves oli Sirje silmapõhju vastava aparaadiga uurinud, läks Sirje silmaarsti kabinetti, kuid lapselapse sõnul arst tema vanaema silmi ise üle enam ei vaadanud, teatas vaid, et silmapõhjad on läbi.

Kuna Sirje nägemine muutus pärast arstil käiku aina viletsamaks, viis Kaidi vanaema septembris Tallinna Silmalaseri kliinikusse uuringutele, kus selgus, et vanaproua silmatagune on nii ära lubjastunud, et ta on nüüd ühest silmast pime, kuid kevadine ravi oleks patsienti lapselapse sõnul võinud selle ära hoida.

Marta Virvese sõnul ta kolme kuu tagust külastust ja patsiendi silmade seisundit üksikasjalikult kommenteerida ei saa, kuid silmaarst märgib, et tema juures käinud eakal patsiendil on tekkinud tema eaga seoses silmapõhja muutused, mis on vanematel inimestel üheks peamiseks nägemise kaotuse põhjuseks.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles