Värvimistöödega said kannatada 65 parklas seisnud autot

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkla.
Parkla. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

If Kindlustuse klient põhjustas Tallinnas värvimistöid tehes kahju 65 parklas seisnud sõidukile kogusummas 85 000 eurot. Kuna ettevõttel oli sõlmitud vastutuskindlustus, hüvitab kahjud If Kindlustus.

Värvimistöid teostades kasutati värvi edasikandumise takistamiseks ka ettenähtud katteid, kuid tuul vedas katete alt värvitolmu siiski kõrvalasuvas parklas seisnud sõidukitele. Kõnealuse juhtumi põhjustanud ehitusettevõtte juht tunnistas, et kindlustuse abita ei suudaks nad pärast sedavõrd suurt kahjunõuet enam äritegevusega jätkata.

If Kindlustuse vastutuskindlustuse tootejuhi Aune Pärna sõnul ei saa ka kõiki ohutus- ning ettevaatusabinõusid järgides olla lõpuni kindel, et ettevõtte tegevus halbade asjaolude kokku langedes kellelegi kahju ei tekita. «Ettevõtete juhid peaksid väga tõsiselt hindama riske ja analüüsima, kui suure kahjuga suudab ettevõte ise hakkama saada ning millisest summast alates vajatakse kindlustuse abi. Teistele tekitatud kahjud võivad küündida sadadesse tuhandetesse eurodesse ning kindlustuseta ei pruugi ettevõte enam oma tegevust jätkata ja kannatanutele jäävad kahjud korvamata,» lisas Pärn.

Tänaseks on selle juhtumiga seoses Ifi poole pöördunud 65 sõiduki omanikku ning paljud neist on juba sõiduriista võõrast värvist puhtaks saanud. Kõikide sõidukite puhastamine läheb kindlustusele hinnanguliselt maksma 85 000  eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles