Rimis müüdi aasta tagasi püütud koha

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eelmisel kuul teatas üks tähelepanelik lugeja, et Tartu Rimi kaupluses müüakse lubamatult alamõõdulist Peipsi koha. Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik selgitab, miks oli alamõõduline kala müügiletil.

Eelmisel kuul tuvastati kontrolli käigus, et müügil olevate kalade hulgas oli neli alamõõdulist roogitud koha. «Seaduse järgi tohib kaaspüügina teatud määral alamõõdulist kala maale tuua, kuid see ei tohiks ärilisel eesmärgil turule jõuda,» sõnas Tuul antud teemal.

«See, kuidas alamõõdulised kalad müügile sattusid, seda alles selgitatakse,» ütles keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul, kelle sõnul on inspektsioon alustanud järelevalvemenetlust ning praegu oodatakse müügil olnud kalade päritolu tõendavat dokumentatsiooni.

Keskkonnainspektsioon selgitas nüüd asjaolusid ja kala päritolu tõendavaid dokumentide kontrollides selgus, et keskkonnanõuete rikkumist antud juhul ei olnud.

«Nimetatud neli kala, mis olid väiksemad sel hetkel kehtivast alammõõdust, olid püütud  2014. aasta sügisel, kui Peipsi järvel kehtis kohale alammõõt 25 sentimeetrit,» sõnas Tuul ja lisas, et kalad olid säilitatud edasimüüja juures külmikus.

Ta mainis, et kalade alammõõdud on sätestatud kalapüügieeskirjas. «Lisaks sellele võib keskkonnaminister ajutiselt suurendada või vähendada kalaliikide alammõõte Peipsi, Lämmi- või Pihkva järvel, kui see on vajalik kalavarude kaitseks, tulenevalt Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni valitsuste vahelise Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve Kalapüügi Komisjoni soovitustest,» märkis Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles