Forum Cinemas uuendused kinopileti hinda ei tõsta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemas kinoketti kuulub ka Coca-Cola Plaza.
Forum Cinemas kinoketti kuulub ka Coca-Cola Plaza. Foto: Liis Treimann

Forum Cinemas plaanib kahe aastaga investeerida Coca-Cola Plaza (CC Plaza) arendusse enam kui 1,5 miljonit eurot, kuid kinopiletite hindu seejuures tõsta pole plaanis.

«Mingit suuremat piletihindade tõusu ma ei oskaks praegu [sellel aastal] ette näha. Mis puudutab meie uut Scape'i saali, siis seal on veel otsustamisel, kas tuleb veel mingi hinnapremium sinna juurde, aga ma ei näe praegu vajadust, et peaksime hakkama piletihindu üles lööma või tingimusi [üldiselt] muutma seoses meie investeeringutega,» ütles Forum Cinemas Balti tegevuste juht Kristjan Kongo BNS-ile.

Ta lisas, et üldine hinnakiri ei muutu. «Tõsi, et Scape saali investeering ei too kaasa üldist hinnatõusu. Hinnad jäävad tänasele tasemele kõikidel CC Plaza saalidel, siiski hinnakiri muutub veidi Scape saalil. Soovime täpsed hinnad paika saada ja kinnitada järgmisel nädalal,» ütles Kongo.

Järgmise aasta osas ei osanud Kongo veel spekuleerida. «Kindlasti ei tõuse hinnad tulenevalt meie investeeringutest. Pigem näeb meie äriplaan ette, et tulenevalt investeeringutest tõuseb külastatavus,» sõnas Kongo. «Järgmise aasta osas otsustame sõltuvalt turuolukorrast.»

Mitmete kaubakeskuste plaan rajada kinosaale Kongo sõnul suurt hinnasurvet turule ei tekita. «Ma ei julgeks seda loota, sest vastasel juhul poleks see jätkusuutlik. Täna on keskmine kinopilet käibemaksuga 5,50 eurot, mis ümberkaudseid turge vaadates [on odav], isegi Lätis on hinnad kõrgemad ja ma ei näe, et sellelt tasemelt peaksid hinnad allapoole minema,» märkis Kongo.

«Esiteks on küsimus, millised projektid Tallinnas realiseeruvad. Kindlasti paljudel kaubakeskustel, kellega ka meie läbi räägime, on potentsiaali [kino rajamiseks], kui nad ehitavad piisavalt kaugele kesklinnast,» ütles Kongo.

«Rocca al Mare keskuse laiendus oleks kindlasti väga huvitav ja tekitaks Tallinnasse uue turu kinokliendist lähtuvalt. Samamoodi tekiks nii uus turg ka Lasnamäel. Kui tuleks kesklinnale lähedale, siis tekiks tõenäoliselt natuke pingelisem olukord, kus tekib võitlus sama kinokülastaja pärast,» selgitas kinojuht.

Kongo ei usu, et iga uue kino lisandumine turule tõstab kinode külastatavust. «Mingi piir on ees. Kui täna käib Tallinnas inimene keskmiselt kolm korda aastas kinos, siis see on juba tugevalt üle Euroopa keskmise. Tartus on see number neli. Sinna juurde räägime ka ümberkaudsetest linnadest ja valdadest, kust samuti inimesed kinos käivad,» märkis ta.

«Kui kinosid tuleb juurde, siis mingil määral see kino külastatavuse tihedus kasvab, aga seda teatud piirini. Kindlasti ei kasva see nii palju kui kapatsiteet. Kui kõik projektid peaksid realiseeruma, tekib turul pinev olukord, samas ma ei näe, et tekiks suur hinnasurve, sest kino rajamine on seotud väga suurte investeeringutega,» ütles Kongo.

Kongo sõnul pakuks neile huvi kino opereerimine näiteks Rocca al Mare keskuses. «Nii idas kui läänes Tallinnas oleksime kindlasti huvitatud [opereerimisest]. Me ei välistaks täna ühtegi projekti,» märkis ta.

Kinooperaator Forum Cinemas AS investeerib tänavu Coca-Cola Plaza (CC Plaza) arendusse veidi enam kui miljon eurot ja järgmisel aastal üle 500 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles