Eurokalkulaatorid hakkavad postkastidesse potsatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurokalkulaator
Eurokalkulaator Foto: Rahandusministeerium

Eurokalkulaatorid on Eesti poole teel, ümbrikud eurole ülemineku info ning elektroonilise eurokalkulaatoriga hakkavad elanike postkastidesse jõudma novembri keskpaigas.

«Kalkulaatorid on meretranspordiga Eesti poole teel ning saadetiste komplekteerimine algab kohe, kui last on sadamast välja tollitud ja Eesti Posti toimetatud, mis peab toimuma järgmisel nädalal,» sõnas eurokommunikatsiooni projektijuht Ingvar Bärenklau Postimees.ee’le.

«Kokku võtab kõigi saadetiste komplekteerimine orienteeruvalt 10 päeva aega, nii et peredeni jõuavad need novembri keskpaigas.»

Eurokalkulaatorid läksid maksma umbes 4,5 miljonit krooni.

561 000 kodusse hakkab eurokalkulaatoreid kohale vedama Eesti Post, kes korraldab ka ümbrikute trükkimise ja nende täitmise. Kokku maksab riik neile selle töö eest 850 200 krooni.

Saadetise saavad kõik postkasti omavad adressaadid ja eurokalkulaatorist loobuda pole võimalik.
«Polnud otstarbekas hakata eraldi koostama andmebaasi kalkulaatorist loobuda soovivate isikute kohta, pealegi oleks see töö kujunenud maksumaksja jaoks väga kalliks,» põhjendas Bärenklau.

Ta meenutas, et iga pere kohta saadetakse üks kalkulaator. «Kui oma pereringis tõesti keegi kalkulaatorit ei vaja, siis kindlasti on suurem vajadus nende järele sotsiaalhoolekande- ja haridusasutustes, pensionäride päevakeskustes ja mujal,» soovitas ta neile, kes kalkulaatori vastu huvi ei peaks tundma.

«Kalkulaatorite garantiivahetust teostab kauplustekett Euronics, kuhu võib samuti kalkulaatoreid ära anda,» lisas Bärenklau.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles