Toidumessil selguvad homme paremad jõulutooted

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas toimub toidumess Foodfest 2010.
Tallinnas toimub toidumess Foodfest 2010. Foto: Tarbija24

Homme selguvad Tallinnas toimuval toidumessil Foodfest tänavused paremad jõulutooted, oma sõna saavad konkursil sekka öelda kõik messikülastajad.

Aasta paremate jõulutoodete konkursil selgitatakse paremad lihatooted (praad, sült, pasteet, vorstid, üllatustooted), paremad pagaritooted, parim jõuluõlu ja parim hõõgvein.

Liha- ja pagaritoodete seas on kandidaate, mida messikülastajad maitsta ja hinnata saavad, väga palju. Jookide hulgas on konkurents veidi väiksem, näiteks õlledest konkureerivad parima jõulutoote tiitlile Jõulusokk (Viru õlu), Jäägriõlu (Puls), Talveporter (Saku), Saku punane, Saku klassik ja Jõuluporter (A. Le Coq).

Messikülastajad on alates eilsest konkursile esitatud tooteid nii-öelda pimetestides hinnanud ja hindamine käib ka homme. Hinnata tuleb lõhna, maitset, sisu või konsistentsi ning välimust. Messi lõpuks ehk homme kella 17ks võetakse hinnangud kokku.

Mullused konkursi võitjad olid verivorstide seas Rakvere Lihakombinaadi BBQ verivorstike, verikäkkidest Lihameistri verikäkk suitsulihaga, sültidest ETK Maksiköögi sült, pasteetidest Rimi küülikumaksa pasteet, praadidest Nõo Lihatööstuse toorsuitsu seapraad ja parim üllatustoode Rannarootsi õllesnäkk peekonist.

Pagaritoodetest märgiti eelmisel aastal ära Saare Leiva tähtpäeva leib, piparkookidest Pai Pagari Pai piparkook ja Pagaripoiste piparkook küpsis, keeksidest Eesti Pagari pühade keeks ja üllatustoode kategoorias Eesti Pagari meekook.

Parima jõuluõlle tiitli sai 2009 aastal Viru Õlu Jäägriõlu, mis on konkursile esitatud ka tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles