Lugeja küsib: miks ei mahtunud kolmeliitrine klaaspurk konteinerisse?

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmete sorteerimine.
Jäätmete sorteerimine. Foto: Tiina Kõrtsini

«Miks ei saa visata osadesse sorteeritavatesse prügikonteineritesse kolmeliitriseid ja suuremaid klaaspurke?» küsib lugeja.

«Mul läks katki kolmeliitrine purk ja minu kodu juures olevasse sorteeritavasse prügikonteinerisse see ei mahu,» sõnas Tallinnast pärit neiu, kellel tekkis küsimus, et mis ta sellises olukorras tegema peaks, kui ei taha purki üldprügisse visata.

Vastab MTÜ Eesti Pakendiringlus Aivo Kangus.

Eesti Pakendiringluse konteinerite ava läbimõõt on 24 sentimeetrit. Sealt peaks ilusti läbi mahtuma ka suur klaaspurk, kuid teistel pakendiettevõtetel võivad konteinerite avade suurus olla pisut erinev.

Kui inimesel on mure, et purk konteinerisse ei mahu, siis leiab Eesti Pakendiringluse 24 sentimeetrise avaga konteinereid näiteks Selverite ja Maxima kaupluste lähedusest. Purunenud klaaspurgi võib Eesti Pakendiringluse konteinerisse ohutuse huvides visata koos kilekotiga, et mitte end klaasikildudega lõigata. Eesti Pakendiringluse tehases on masinsorteerimine, kus eraldatakse sel moel kile klaasist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles