Esimesed piparkoogid valmisid juba augustis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi piparkoogid
Kalevi piparkoogid Foto: TOOMAS HUIK/POSTIMEES/SCANPIX

Augusti lõpust detsembri keskpaigani ehk natuke rohkem kui kolme kuuga toodab Kalevi kommivabrik lisaks tavatoodangule umbes 800 tonni jõulumaiustusi.

«Tänavu võeti esimesed piparkoogid Kalevi kommivabrikus ahjust 31. augustil – enamik pühademaiustusi on tänaseks juba tootmises,» kinnitab Kalevi kommivabriku kommunikatsioonijuht Ruth Roht, vahendab Harju Elu.

Augusti lõpust detsembri keskpaigani ehk natuke rohkem kui kolme kuuga toodab Kalevi kommivabrik lisaks tavatoodangule umbes 800 tonni jõulumaiustusi. «Jõulutooteid valmistame paralleelselt tavatootmisega,» ütles Roht, lisades, et sügiseti värvatakse sellel eesmärgik lisaks 230 tavatöötajale veel 40 inimest ajutiselt juurde.

Jõulumaiustuste valmistamisse on kaasatud kõik Kalevi kommivabriku viis tootmisüksust: šokolaadi-, liinikommide ja käsitöö-, pagari- ning suhkrukommi- ja pakendamise üksused. Kokku on Kalevil tänavu 43 jõulutoodet, millest 13 on täiesti uued maitsed.

«Tänavu tuli välja kaks uut jõulukommi: pralineekomm piparkoogivürtsidega ja päkapiku piimabatoonike pauksuhkruga, mis hakkab suus praksuma,» toob Roht välja. Üle mitme aasta on suure nõudmise tulemusena valikus ka Kalevi advendikalender.´

Tükiarvu poolest ostetakse jõulude ajal kõige enam väikeseid 20-grammiseid sussišokolaade. «2014. aastal müüsime neid rohkem kui 1 260 000 tükki,» sõnab kommivabriku kommunikatsioonijuht.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles