Leibur otsib parimat peenleivaküpsetajat

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese leivakonkursi võiduleivaks osutus Triinu rukkileib, eelmisel aastal aga Eve-Kati seemneleib.
Esimese leivakonkursi võiduleivaks osutus Triinu rukkileib, eelmisel aastal aga Eve-Kati seemneleib. Foto: Leibur

Kohaliku leivakultuuri edendamiseks kuulutab Leibur ka käesoleval aastal välja koduleivakonkursi Leiburi Leivategu, kus tänavu otsitakse parimat peenleiba.

Leiburi tootejuhi Ingrid Prinsthali sõnul on Leiburi Leivateo võiduleivad tarbijate poolt väga hästi vastu võetud. «Oleme kokku müünud nende aastate jooksul ligi kaks miljonit Leiburi Leivateo võiduleiba, näiteks eelmise aasta võiduleib Eve-Kati seemneleivale on tekkinud lojaalne ostjaskond,» ütles Prinsthal.

Konkursil osalemiseks tuleb küpsetada oma koduse retsepti järgi maitsev peenleib, teha sellest isuäratav pilt (nii tervest leivast kui leivaviilust) ning saata retsept ja pildid aadressile leibur@leibur.ee.  Retseptis peab ära näitama kõik kasutatud toiduained, nende kogused ning info, kui palju antud tainakogusest valmis leiba välja tuleb. Retseptis peaks olema selgelt kirjeldatud valmistamisprotsess, küpsemisaeg ja selleks vajalik temperatuur.

Retseptide saatmise tähtaeg on 1.november 2015. Žürii valib novembri alguses kümme parimat retsepti, mille autorid kutsutakse Tallinnasse finaalvõistlusele, kuhu peab tooma kaks eelmisel päeval küpsetatud võistlusleiba, mis on valmistatud eelvoorus esitatud retsepti järgi. Parima leiva valib välja žürii, kelle häältele lisanduvad ka finalistide hääled.

Konkursi võitjat premeeritakse 1500 euroga, võiduleib võetakse tööstuslikuks tootmiseks kohandatult Leiburi sortimenti ning uus toode ilmub Eesti poelettidele uue aasta alguses. Võiduleiva autor saab kaasa rääkida nii leiva nime mõtlemisel, pakendi kujunduse loomisel kui  retsepti tööstuslikuks tootmiseks kohandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles