Vaata, mis juhtub organismis tunni aja jooksul pärast burgerisöömist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Big Mac burger.
Big Mac burger. Foto: PAUL J. RICHARDS

Fast Food Menu Price pani hiljuti kokku tabeli, mis juhtub inimese organismis tunni aja jooksul pärast McDonald’si Big Mac burgeri söömist.

10 minutit pärast burgerit

Kümme minutit pärast burgerisöömist tekib hea enesetunne, sest ajus vallandub hulk dopamiini, mis annabki inimesele naudingutunde. See protsess on sarnane narkootikumie tarvitamisega ning soodustab ka ülesöömist. Big Mac burgeris on keskmiselt 540 kalorit, mis tõstab ka veresuhkru taseme kiiresti väga kõrgeks.

20 minutit pärast burgerit

Kuna burgerisai sisaldab palju maisisiirupit ning naatriumi, mis on mõlemad sõltuvust tekitavad ained, panevad need 20 minutit pärast burgerisöömist organismi veel rämpstoitu ihkama.

30 minutit pärast burgerit

Big Mac sisaldab 970 milligrammi naatriumi ning taoline kõrge hulk võib organismis põhjustada veepuudust, mida on aga kerge segi ajada näljaga, seega võib tekkida ekslik vajadus uue burgeri järele. Suur naatriumihulk raskendab ka neerude tööd, mistõttu hakkab süda kiiremini verd pumpama, mis omakorda tõstab vererõhku.

40 minutit pärast burgerit

Inimene kaotab kontrolli oma veresuhkru taseme üle, sest kuigi vahetult pärast söömist selle tase tõusis kiirelt lakke, siis nüüd asub kiirelt langema ning tõstab seetõttu söögiisu.

60 minutit pärast burgerit

Algab seedimisprotsess, kuid kuna tegu on rasvase tootega, võib burgeri puhul täielik seedimine võtta aega üle kolme päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles