Suurinvesteering sõitis Jõhvist Narva

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eile tõsteti Jõhvis Eesti Energia tehnoloogiakeskuses transporditreilerile firmas seni valmistatutest kõige suurem konstruktsioon – põlevkiviõli tootmises kasutatav retort. Tõstmiseks kulus kolmel Soomest toodud kraanal kaks tundi ja lisaks kaks tundi kinnitamisele.


Õhtul alustas uue õlitehase 170 tonni kaaluv seade teekonda Jõhvist Narva elektrijaamade poole. Kuna seadme kõrgus on 6,4 meetrit, millele lisandub treileri enda kõrgus, tuli juba tehase värava kohalt hakata kaableid teisaldama.

Teekonnal sihtkohta oli selliseid takistusi veel mitu, seetõttu oli seadme transportimiseks planeeritud ligi 14 tundi. Sellest ainuüksi Sillamäe linna läbimiseks kulus kaks tundi.

Uue õlitehase maksumuseks on 200 miljonit eurot. See on üks kümnest suuremast investeringuts, mis tehtud Eesti majandusse pärast taasiseseisvumist.

Õlitehase vundament on valmis, retordi paigaldamine algab esmaspäeval. Tehast ehitavad Skanska, YIT, Merko ja Kohimo.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles