Eestlaste loodud rattaregister laieneb rahvusvaheliseks

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste uuenduslik rattaregister laieneb rahvusvaheliseks.
Eestlaste uuenduslik rattaregister laieneb rahvusvaheliseks. Foto: Sille Annuk

Eestlaste loodud Bike-ID rattaregister on tänasest kasutatav kõigile rattaomanikele üle maailma, eesmärgiga aidata tuvastada varastatud kaherattalisi riigipiiridest sõltumata.

«Jalgrattavargused on probleem kõikjal maailmas ja täna puuduvad efektiivsed lahendused varastatud rataste tuvastamiseks, mistõttu jäävad ka paljud leitud rattad omanikele tagastamata,» kommenteerib Bike-ID tegevjuht Meeri Klausen.

Ainuüksi Euroopas varastatakse 3,5 miljonit jalgratast aastas ning tihtipeale realiseeritakse varastatud rattad väljaspool ratta päritoluriiki. «Rattavarguse probleemi vastu võitlemiseks on kevadel Eestis tegevust alustanud Bike-ID rattaregister võtnud suuna lähiaastatel aktiivselt laieneda eeskätt Euroopas ning seejärel siseneda nii USA kui ka Aasia turgudele,» ütles Klausen. Seega on noore Eesti start-upi eesmärk on luua suurim rahvusvaheline rattaregister.

Lisaks tasuta jalgrattaregistrile toodab Bike-ID ratta turvamärgistust, mis aitab tuvastada rattaomaniku ka siis, kui ratta raaminumber on rikutud või eemaldatud. Innovaatilist turvalahendust on märganud Euroopa suurim autotootja Volkswagen Group ning esimese Eesti ettevõttena on Bike-ID esindatud Volkswagen Group'ile kuuluval Berliini ekspositisioonialal «DRIVE».

OÜ Bike-ID asutati 2015. aasta aprillis. Rattaregistriga on käesolevaks hetkeks liitunud üle 5500 rattaomaniku Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles