Ka toidupank sai parlamendis oma toetusrühma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastloodud toetusrühm lubab toiduabi saajate ringi suurendada.
Vastloodud toetusrühm lubab toiduabi saajate ringi suurendada. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riigikogu liikmed moodustasid toidupanga toetusrühma, mille esimees on Lauri Luik.

«Toidupanga toetusrühm sai moodustatud eesmärgiga nõustada ja aidata toidupanka nende tegevuses, näiteks suhtluses riigiasutustega, kontaktide loomisel partneritega erasektorist ning analüüsimaks, kas seadusandliku poole pealt on võimalusi nende tegevust soodustada,» ütles Lauri Luik, lisades, et toidupank sai valitud seetõttu, et see on ainus Eestis sellises mahus abivajajatele toiduabi pakkuv organisatsioon.

«Täna jõuab vajalik toiduabi mõne tuhande perekonnani, kuid tegelik vajadus on kordades suurem,» märkis Luik, tähendades, et tihedama koostöö näol kaubanduskettide, toitlustusasutuste ja kodumajapidamistega soovitakse toiduabi saajate senist ringi laiendada.

Vastloodud toetusrühma kuuluvad riigikogu liikmetest Peeter Ernits, Igor Gräzin, Kalvi Kõva, Liina Kersna, Meelis Mälberg, Kalle Palling, Laine Randjärv, Andre Sepp, Artur Talvik, Terje Trei ja Rainer Vakra.

Toetusrühmade ja ühenduste kaudu saavad Riigikogu üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve. Ametis olev riigikogu on moodustanud kokku 44 parlamendirühma ja 52 ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles