Tuntud kokk soovitab: mõnusad mahlakokteilid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomati-maasikajook.
Tomati-maasikajook. Foto: Andres Raudjalg

Laulasmaa SPAs asuva restoran Wicca peakokk ning mitmete kokaraamatute autor Angelica Udeküll soovitab lisaks puu- ja köögiviljadele kasutada joogi valmistamisel ka pakimahla.

Apelsini-köögiviljasmuuti

  • 500 ml apelsinimahla
  • 150 g nuikapsast
  • 100 g pirni
  • 50 g varssellerit
  • paar vart peterselli
  • 10 jääkuubikut

Koori köögiviljad ja lõika väiksemateks tükkideks. Aseta kõik koostisosad blenderisse, lisa jääkuubikud ja purusta, kuni tekib kreemjas jook

Apelsini-köögiviljasmuuti. Foto: Andres Raudjalg.
Apelsini-köögiviljasmuuti. Foto: Andres Raudjalg. Foto: Andres Raudjalg

Tomati-maasikajook

  • 500 ml tomatimahla
  • 150 g külmutatud maasikaid
  • 150 g värsket kooritud kurki
  • 40 ml värskelt pressitud laimimahla
  • meresoola
  • purustatud musta pipart
  • basiilikut
  • jääd

Lõika kurk väiksemateks tükkideks. Aseta kõik koostisosad blenderisse, lisa jääkuubikud ja purusta, kuni tekib kreemjas jook.

Tomati-maasikajook. Foto: Andres Raudjalg.
Tomati-maasikajook. Foto: Andres Raudjalg. Foto: Andres Raudjalg

Soe ja vürtsine õunajook

  • 500 ml õunamahla
  • 200 ml vett
  • 0,5 tl kooritud ingverit
  • 2 ebaküdooniamarja
  • 2 tüümianivart
  • 2 tk tähtaniisi 
  • 0,5 vanillikauna
  • 3 tera nelki 
  • 5 tera rohelist pipart
  • 1 kaneelikoor
  • Serveerimiseks pohli

Aseta vürtsid veega keema ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa mahl ja kuumuta keemiseni. Serveeri pohlamarjadega.

Soe ja vürtsine õunajook. Foto: Andres Raudjalg.
Soe ja vürtsine õunajook. Foto: Andres Raudjalg. Foto: Andres Raudjalg
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles