28 000 autot said sundkindlustuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romula.
Romula. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates oktoobrist hakkas Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) rakendama üle aasta kindlustamata sõidukitele sundkindlustust, mistõttu saavad tänase seisuga sundkindlustuse veidi rohkem kui 28 000 sõidukit.

Sundkindlustus tuleneb uuest liikluskindlustuse seadusest, mis jõustus eelmise aasta oktoobris.

«Kui enne seaduse rakendumist oli sundkindlustusega autosid umbes 1800, siis alates tänasest see arv märkimisväärselt kasvas,» ütles LKF-i juhatuse liige Lauri Potsepp, viidates sellele, et mullu jõustunud seaduse üleminekusäte vabastas liikluses mittekasutatavad sõidukid 12 kuuks lepingu sõlmimise kohustusest.

Tänavu aasta septembri alguse seisuga hindas LKF, et üleminekuaja lõpp puudutab umbes 40 000 sõidukit, kes saavad sundkindlustuse.

«See arv on tänaseks õnneks oluliselt kahanenud 28 000 autoni ja ma tahaks loota, et see juhtus tänu meie teavitustööle,» märkis Potsepp. Ta lisas, et kolmapäeval ehk viimasel päeval sõlmiti üle 300 kindlustuslepingu ning veidi vähem oli neid autosid, mis ajutiselt registrist kustutati.

Sundkindlustuse vältimiseks tuleb sõiduk ajutiselt või lõplikult liiklusregistrist kustutada või sõlmida liikluskindlustuse leping. Sundkindlustust on fondi sõnul mõistlik vältida, sest sundkindlustuse kindlustusmakse on tavalisest liikluskindlustusest oluliselt suurem ning sundkindlustusega sõidukiga kahju põhjustamisel tuleb kahju põhjustajal maksta 640 eurone omavastutus.

Sundkindlustus rakendub esialgu 30 päevaks, sealt edasi pikendatakse seda 90 päeva kaupa nii kaua, kuni sõidukile on kas tehtud selle omaniku poolt kindlustus või on sõiduk registrist kustutatud. Sundkindlustuse kindlustusandjaks on LKF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles