Muusika kuulamine tööl aitab hoida tähelepanu ja tuju

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvaklappidest muusika kuulamine aitab tööle keskenduda ja head tuju hoida.
Kõrvaklappidest muusika kuulamine aitab tööle keskenduda ja head tuju hoida. Foto: SCANPIX

Kõrvaklapid peas, arvuti taga istumine pole kontorites enam sugugi harv vaatepilt, uskudes viimaseid uuringuid, on selline töötamisviis ka igati mõistlik – muusika kuulamine aitab säilitada tähelepanu, head tuju ja tõstab efektiivsust.

Norra muusikakõrgkooli stipendiaat Marie Skånland on teemat omajagu uurinud ja teinud oma doktoritöö jaoks inimestega hulga intervjuusid. «Paljud küsitletutest ütlevad, et muusika aitab neil hoida tähelepanu. See aitab ka fookuse hoidmisel, sest muusika blokeerib ja hoiab eemal teised impulsid. Pannes pähe kõrvaklapid, loob inimene endale oma ruumi,» rääkis Skånland Aftenpostenile.

Samuti on intervjueeritavad märkinud, et muusika kuulamine annab oma ruumi tunde eriti  suurtes avatud kontorites. «Lisaks ütlevad nad, et kõrvaklapid annavad teistele selge sõnumi, et ollakse hõivatud ja nii pääseb mittevajalikest pöördumistest,» sõnas naine.

Skånland osutas ka teistele uuringutele, millest on selgunud, et inimesed kasutavad muusikat kuulates oma tööaega paremini. Samuti on tõestatud, et kui töötajatel võimaldatakse kuulata muusikat, suureneb nende rahulolu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles