Eesti toidu kuul osales üle 65 000 inimese

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsad Olustvere hoidistemessilt.
Kõrvitsad Olustvere hoidistemessilt. Foto: Birgit Püve

Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaise toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu sündmustel osales kokku üle 65 000 inimese.

«Esmakordselt toimunud Eesti toidu kuu näitas, et kohalik toit on inimestele väga südamelähedane,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse ning lisas, et sügavam kummardus Eesti toidutootjatele septembrikuus võiks saada iga-aastaseks traditsiooniks.

Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp ütles, et algatus võeti nii toidusektori kui ka tarbijate poolt hästi vastu. «Eesti toidu kuu vastu oli suur huvi ja kindlasti püüame ka järgnevatel aastatel septembris toidukuuga kohalikku toitu esile tuua,» märkis Raudsepp ning avaldas tunnustust, et  festivalide, näituste, messide ja laatade korraldajad algatusega kaasa tulid.

Raudsepa sõnul olid Eesti toidu kuu sündmustest kõige populaarsemad Paunvere laat (u 20 000 külastajat), Saaremaa toidufestival (u 15 000 külastajat), Põllumajandusmuuseumi temaatilised üritused (u 5000 külastajat), Olustvere hoidistemess (u 4000 külastajat) ja silmufestival Narva-Jõesuus (u 4000 külastajat).

Eesti toidu kuu raames toimus septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Eesti toitu tutvustati ka Helsingis, Pariisis ja Berliinis ning Tallinnas toimus Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015. Samuti võtsid kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla mitukümmend Eesti tipprestorani ning söögikohta üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles