«Aktuaalne kaamera»: kaubanduskeskuste parklates tegutsevad agressiivsed potimüüjad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selliseid potte määritakse kalli raha eest just eakatele inimestele pähe.
Selliseid potte määritakse kalli raha eest just eakatele inimestele pähe. Foto: Kuvatõmmis videost

Politsei hoiatab kaubanduskeskuste ees potikomplektidega agressiivselt kauplejate eest, kelle kohta on suvest alates politseile laekunud juba paarisada kaebust.

Kuigi keegi ei saa inimesel keelata osta potikomplekt ka 8000 euro eest, ei tundu see siiski mõistlik, vahendab eileõhtust «Aktuaalset kaamerat» (AK) ERR uudisteportaal. Kaupmehed on pärit kas Lätist, Leedust või Rumeeniast, Bulgaariast ning potte püüavad nad müüa vanemaealistele.

Vigast inglise või vene keelt rääkivad kauplejad sokutavad potid algul kingitusena pahaaimamatute poeskäijate autodesse ning alles siis nõuavad sisse suure rahasumma, pottide eest eest on inimesed olnud nõus maksma 300 kuni 1000 eurot ja rohkemgi. Suurim summa, mida on küsitud, küündis politsei andmetel 8000 euroni.

«Kolm juhtumit on ka lahenenud sellega, et kohale on kutsutud politsei ja politsei on need müüjad ka vastutusele võtnud sellise segamise eest, kus nad suruvad ennast ja kauplemismeetodit inimestele peale,» rääkis Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse juht Roger Kumm.

Refereeritud uudist saab täismahus lugeda ERR uudisteportaalist ja vaadata AK eileõhtusest saatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles