Riik tahab alkoholimüügi tanklates keelata

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis saab praegu veel  tanklatest alkoholi osta.
Eestis saab praegu veel tanklatest alkoholi osta. Foto: Priit Simson/Postimees

Riik plaanib karmistada alkoholimüüki ja nii näeb sotsiaalministeeriumis valmiv eelnõu ette, et keelata alkoholimüük tanklates.

«Suuname oma teraviku noorte alkoholi tarbimisele, sest need kahjud ja käitumisharjumised, mis tekivad, maksavad valusasti kätte,» rääkis sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna täna Rimi poeketi korraldatud alkoholiteemalisel ümarlaual. Tema sõnul tahab sotsiaalministeerium ettevalmistatava eelnõuga piirata alkoholi kättesaadavust jaemüügis.

«Aastaid on räägitud, et alkohol ja autojuhtimine ei käi kokku, samas on tanklad tõsised müügikohad,» rääkis minister. Tsahkna sõnul tuleb seetõttu tanklatest alkohol välja viia, sest tanklate  põhitegevus on tankimine, mitte alkoholi müük ja sellest loogikast eelnõud koostades ka lähtutakse.

Ka on kavas senisest märksa karmimalt piirata alkoholireklaami. «Alkoholi reklaam on valus teema – me ei lähe lauskeelamisepeale, vaid oleme võtnud eeskujuks Prantsusmaa piirangud,» rääkis sotsiaalkaitseminister. Nii on kavas keelustada alkoholi nö elustiilireklaamid, kus  näidatakse,  kui lahe on napsuklaas käes paadiga üle mere sõita. «Alles jääb vaid konkreetne teabe esitamine, et müügil on selline toode, mille kangus on nii suur ja selle tarbimine kahjustab tervist,» ütles Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles