Päästeamet soovitab suitsuandurit kontrollida kord nädalas

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust. Foto: Aivar Aotäht

Päästeamet tuletab alanud kampaaniaga «Elusid päästab vaid töökorras suitsuandur» meelde, et tulekahju avastamise seade vajab regulaarset kontrolli ja hooldust.

Olemaks kindel, et koju paigaldatud suitsuandur on töökorras tuleb seda kontrollida kord nädalas. Suitsuanduril on testnupp, mida vajutades ja all hoides peab kostuma helisignaal, see näitab, et seade on töökorras.

Et tolmuosakesed suitsuanduris valehäireid ei põhjustaks, tuleb paar korda aastas andurilt tolmu pühkida. Seda võib teha tolmuimeja, tolmuharja või kergelt niisutatud lapiga.

Suitsuandur on kohustuslik olnud juba rohkem kui aasta, mis tähendab, et paljudes kodudes hakkab tühjaks saama anduri patarei. Patarei tühjenemisest annavad märku minutis korra kuni paar kostuvad hoiatushelid.

See tähendab, et patarei tuleks esimesel võimalusel uue vastu vahetada.

«Kindlasti peaks aitama ka oma lähedasi, kes ei pruugi iseseisvalt suitsuanduri kontrollimise ja hooldamisega hakkama saada,» lisas päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles