Lugeja küsib: mis saab Estonian Airi juba ostetud piletitest pankroti korral?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid ei pruugi varsti enam lennata.
Estonian Airi lennukid ei pruugi varsti enam lennata. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

«Meedias on olnud palju juttu sellest, et Euroopa Komisjoni negatiivse otsuse korral lõpetab Estonian Air päevapealt oma tegevuse. Küsimus - mis saab juba ostetud Estonian Airi piletitest, kui nad oma tegevuse enne piletite kasutamist kinni panevad? Kas on lootust mingi raha tagasi saada? Huvitav on see, et Estonian Air müüb praegu ka kevadeks pileteid, kuid Komisjoni otsus peaks tulema kuskil detsembris. Oleks tore, kui seda teemat uuriksite ja artikli kirjutaksite,» kirjutas lugeja.

Vastab Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen.

Tänase seisuga pole Euroopa Komisjon otsust teinud ja Estonian Air tegutseb sarnaselt viimasele enam kui kahele aastale vastavalt restruktureerimisplaanile eeldusel, et otsus tuleb positiivne. Estonian Air töötab selle nimel, et parandada lennufirma majandustulemusi ja tagada Eestile olulised otselennusihtkohad.

Estonian Airi aktsionäri esindaja ehk majandus-ja taristuministri avalikkuses esitatud seisukohtadele tuginedes ei pea aga reisijad muret tundma, sest nad saavad oma soovitud lennud ära teha ka juhul, kui otsus peaks tulema negatiivne. Riik on teinud ettevalmistusi mõlema stsenaariumi jaoks, et anda reisijatele kindlus Eestist algavate otseliinide säilimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles