Lihtne säästunipp: rahakotivaba päev

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmselt igaüks on mõelnud, et tegelikult võiks vähem kulutada, konkreetsete sammudeni jõudmine nõuab aga tugevamat selgroogu. Üks viis selleks on kuulutada enda jaoks välja «ära-kuluta-päev».

Loogika on lihtne – lepi iseendaga kokku, et ühel nädalapäeval sa mitte millegi peale raha ei kuluta, kirjutab TFBanki Laenukool.  Veel parem, jäta isegi rahakott koju. Eriti hea oleks, kui lepite selle päeva kokku pereringis ning võtate ette ühiselt.

Loomulikult ei tähenda see, et sel päeval ei söö, kraanist vett ei võta ja keerame toasooja nulli. Küll aga võib edukalt pudelivee ostmise asemel lasta joogivee kraanist. Veelgi enam – võib ju ka joogipudeli kodust väljudes juba kotti pista, siis ei teki ka päeva jooksul ahvatlust. Ka lõunasöögi saab edukalt kodust kaasa pakkida, mõtle sellele juba eelmisel õhtul.

Poodi ära sel päeval üldse mine. Ah et mis vahet seal, mis päeval ma poes käin, sest vajalikud asjad tulevad nagunii ära osta? Tegelikult on vahe päris suur ja inimesed, kes käivad vähem kordi poes ja planeerivad toidukaupade ostu pikema aja peale ette, kulutavad toidupoes kokkuvõttes ka vähem raha.

Ka transport on igapäevane kulu, millelt saab kulutustevabal päeval kokku hoida. Kui töökoht asub mitmekümne kilomeetri kaugusel, siis jalgsi ei ole mõtet vantsima hakata. Küll aga mõtle, et äkki saad jätta auto kaugemale ning vältida niimoodi parkimistasu? Või kui vahemaad on väiksemad, siis mine jalgsi või rattaga või tasuta ühistranspordiga, kui omavalitsus seda pakub.

Tundub lihtne? Tegelikult ongi. Tutvusta seda mõtet ka töökaaslastele ja äkki võtate hoopis üheskoos sellise päeva ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles