Lugeja küsib: mida teha leitud mobiiltelefoniga?

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

«Telefonile tehakse rakendusi, et mobiili kadumise korral saaks omanik asukohta tuvastada, aga leidjana võib sattuda kummalisse olukorda, sest ekraan on lukus, SIM-kaart väljas ja seega pole võimalik omanikku millegi järgi tuvastada. Mida teha kui oled leidnud võõra mobiiltelefoni?» küsib lugeja.

Lugeja selgitas, et kui ta oli telefoni leidnud, siis esmalt võttis ta sellelt aku tagant. «Helistasin seejärel SIM operaatorile, kes lõpuks SIM-ile trükitud numbri järgi omanikuga kontakti sai,» kirjeldas lugeja enda käitumist.

Vastab Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf.

Antud juhul tegutseski aus leidja parimal võimalikul viisil: tuvastas operaatori, kelle SIM telefonis oli ja võttis sellega ühendust. Samuti võib alati leitud telefoni politseisse viia, et seadme IMEI-koodi alusel püüda seadme omanikku tuvastada (telefoni kaotanud inimesel tasub igaks juhuks heita pilk ka Politsei- ja piirivalveameti leitud esemete rubriiki).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles