Poe suur lubadus osutus tõsiseks eksimuseks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pood peibutas ostjaid suure soodussildiga.
Pood peibutas ostjaid suure soodussildiga. Foto: Lugeja foto

Rimi poekett peibutas eelmisel nädalal ostjaid ebatavaliselt madala hinnaga, kuigi tegelikult poleks seda kaupa müüa tohtinud.

«Piimahind on poes kõvasti langenud, aga et liitri saab kätte 29 sendi eest, polnud ma varem näinud, kusjuures soodsa hinnaga müüdi Farmi piima, mitte private label’i oma,» rääkis eelmisel neljapäeval Tallinna kesklinnas asuvat Rimi külastanud naine. Teiste poodidega võrreldes ebatavaliselt odavale hinnale tõmbas tähelepanu suur kollane soodussilt. Kodus piimapakki avades aga avastas ostja üllatusena, et tegelikult oleks pood pidanud selle juba eelmise päeva lõpus pidanud müügilt kõrvaldama, sest selle «kõlblik kuni» tähtaeg oli läbi saanud juba kolmapäeval.

Piima säilivustähtaeg oli läbi saanud eelmisel päeval.
Piima säilivustähtaeg oli läbi saanud eelmisel päeval. Foto: Lugeja foto

«Seda, et Eesti poodides müüakse  nö soodushinnaga kaupu, mille säilivustähtaeg saab samal päeval läbi, olen ma ka varem näinud, aga nii nahaalset käitumist, et müüakse kaupa, mida müüa ei tohi, pole ma veel kohanud,» oli ostja nördinud.

Foto: Lugeja foto

«Tõepoolest, allahindlusega müüsime suurt kogust 8.oktoobri kuupäevaga piima,» ütles Rimi pressiesindaja Katrin Bats. Ta lisas, et kindlasti polnud poe taotlus  müüa selliselt aegunud toidukaupa. «Ilmselt oli tegemist teenindaja eksimusega, kes ei sorteerinud piimatooteid piisavalt korralikult ja nii sattuski 8.oktoobri säilivuskuupäevaga piima hulka ka pakk, mis oli juba aegunud,» selgitas ta. «Meil on juhtunu pärast väga kahju! Ootame klienti tagasi kauplusesse, et talle kauba eest raha tagastada,» ütles Bats.

«Kõlblik kuni» ületanud toitu müüa ega edasiseks käitlemiseks kasutada ei tohi. Selle märkega tähistatakse kiirestiriknevat toitu,  mis oma koostise tõttu on soodne keskkond riknemist põhjustavate mikroorganismide kasvuks ja paljunemiseks ning mis seetõttu võib muutuda ohtlikuks inimese tervisele. «Kõlblik kuni» näitab aega toidu realiseerimise ja tarvitamise lõpptähtpäevani, milleni selle määranud valmistaja või pakendaja tagab säilitamistingimuste järgimise korral toidu nõuetekohasuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles