Video: millise nutirakendusega saab kõige kiiremini takso peale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänaseks on Eesti neli nutirakendust, mis pakuvad inimestele võimalust tellida moodsal moel endale takso. Juba teada-tuntud tegijatele nagu Taxify, Taxigo ja Kutsu Takso lisandus täna Tallinki ja Tulika Takso ühine nutirakendus Taxofon. Millist neist valida, kui on soov õhtuse tipptunni ajal kiiresti koju saada, katsetas Postimehe tarbijatoimetus.

Tööpäeva lõppedes on neli Postimehe töötajat toimetuse (Stockmanni kaubamaja juures – toim.) ees valmis nutirakenduse abil endale taksot tellima. Valida tuleb kõige lähemal asuv takso hinnast sõltumata. Väledate näppude voor algab kell 17.05. Taxigo pakub küll vaid ühte masinat, kuid lubab, et see on kohal kolme minuti pärast. Taxify andmetel peaks lähim vaba takso olema 22 meetri kaugusel, kuid ühtegi taksoplafooni kandvat masinat silmapiiril näha pole. Kutsu Takso pakub välja 200 meetri kaugusel oleva masina. Taxofon teatas esmalt, et mitu masinat on 2–4 minuti kaugusel.

Esimesena saabus Maakri tänavale Taxifyga tellitud masin, mis jõudis kohale nelja minutiga, kuid millegipärast hoolimata tellija kutsuvatest viibetest otsustas keerata parklasse. Tänu sellele arusaamatusele jõudis esimesena nö finišijoonele Kutsu Takso rakendusega tellitud Logo Takso, kuhu sai sisse istuda 4 minuti 20 sekundit hiljem pärast n-ö võistluse algust. Taxify tellija sai Vaba Takso masinaga sõitu alustada 4 minuti ja 30 sekundi pärast.

Kahe suure taksofirma Tallinki ja Tulika ühine nutirakendus üllatas juba enne tellimist sellega, et pakkus tänava nime sisestamisel ka välja õige kodumaja numbri. Kust ta seda teab, kui ma pole seda rakendust enne kasutanud,  tekkis tellijal küsimus. Ka oli lähikonnas asuvate taksode arv selles rakenduses kõige suurem – kümmekond. Kuna kahe lähima masina valimisel, tuli pärast  tellimuse esitamist teade, et need on juba hõivatud, siis õnnestus see alles kolmandal katsel ning  aega kulus selleks 5.57. Juhi sõnul olevat olnud see olnud tema esimene tellimus selle rakenduse vahendusel ja midagi keerulist selle kasutamises pole.

Kaheksa minutiga jõudis Maakri tänavale Taxigoga tellitud Sõbra Takso, mis alustas oma sõitu Metropoli hotelli (Viru väljaku ääres) juurest ja oleks pidanud kohal olema kolme minutiga. Millegipärast otsustas tellimiseks kasutatud nutitelefon positsioneerida tellija Viru väljakule, laskmata seda muuta. Seetõttu sõitis takso esmalt valesse kohta ning pärast selgitavat telefonikõnet ja kaheksa minuti möödumist oligi masin kohal. Kui telefon oleks lubanud positsioneeringut muuta, oleks ka see sõiduk tellija kinnitusel märksa varem kohal olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles