Veebikaubamaja viivitas pikalt viimaste mööblijuppidega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapost Järve keskuses
Hansapost Järve keskuses Foto: Tairo Lutter

Kevadel Hansapostist meelepärase köögimööbli tellinud mees pidi ligi pool aastat leppima hunnikusse kuhjatud kappidega – just nii kaua viivitas veebikaubamaja viimaste osade saatmisega.

«Otsisin kaua omale sobivat köögimööblit – mis oleks taskukohane, mugav, rohkete panipaikade võimalustega ning mulle meeldiva välimusega,» rääkis Asko, kes lõpuks leidis sobiva köögimööbli Hansaposti kataloogist. «Hind oli ka okei, mõõdud sobisid mu köögi omadega ja tellitud ta saigi,» sõnas mees, viidates kevadisele ostule.

Kuller tõi talle mööbli kohale. Selle kokkupanemise käigus selgus aga, et osa juppe ei olnud mööbliga kaasa pandud. «Sai ühendust võetud ka Hansapostiga endaga – esialgu telefoni teel, kus soovitati saata email,» kirjeldas Asko. 27. mail saadetud meilile, kus ta kirjeldas, mis puudu on – sahtlikülg, element K ja kapi osast puudu detail E – sai ta 3. juunil vastuse, kus tal paluti veelgi puuduolevaid osasid täpsustada.

Selline nägi tellitud köögimööbel välja Hansaposti kataloogis.
Selline nägi tellitud köögimööbel välja Hansaposti kataloogis. Foto: Kuvatõmmis

Mees tegi seda, kirjutas veel mitu täiendavat kirja, kuni talle lõpuks 18. augustil vastati, et tema kiri on edastatud tootejuhile ning puuduolevate osade tarneaeg võib ulatuda nelja kuni viie nädalani. «Puuduolevad osad on tellitud 14.07, kahjuks pole need veel kohale jõudnud,» seisis vastuses. Mehele lubati teada anda, kui osad on Eestisse jõudnud.

«Enam ma ei viitsi oodata ja kappe ka ei taha seinast alla võtta, et neid tagasi saata – jube imelik on, kapid seisavad hunnikus, kuna kokku panna neid korralikult ei saa, samas jupid puuduvad, kuid ometigi saatsime me neile korralikult kaasas olnud jooniselt puuduvate detailide numbrid, tähed ja andmed,» kirjutas ootamisest tüdinud Asko 25. septembril Postimehe tarbijatoimetusele.

Mees tähendas, et isegi, kui Hansapost saadab talle puuduolevad osad, peaks tal nüüd olema igasugune õigustus selle eest ka kompensatsiooni saada. «Ma isegi olen mõelnud, et lasen need jupid teha kellelgi, kes mööblit toodab, aga ma olen ju terve komplekti eest maksnud – milleks siis veel lisamaks?» nentis mees. Kolme päeva möödudes – pärast Postimehe poolt veebikaubamajale saadetud infopäringut – sai mees vastuse, kus talle lubati, et puuduvad detailid pannakse teele ja pakuti ka pika ootusaja eest kompensatsiooni.

«Kuna detailid tarnitakse Poolast, siis saame need mitte vähem kui kolme-nelja nädalaga ja juhtub tehasel viivitus või tarneraskus, siis kahjuks seda Hansapost ette ei näe,» selgitas veebikaubamaja klienditeenindaja Ilona oma 6. oktoobri vastuses, lisades, et selleks ajaks olid puuduvad detailid kliendini toimetatud ning muudetud soodsamaks ka tema lepingutingimusi. «Oleme vabandused kliendile edastanud,» kinnitas veebikaubamaja klienditeenindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles