Seenesõbra jutt on kui võõrkeelne raadiosaade

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärbseseened.
Kärbseseened. Foto: Elmo Riig / Sakala

Seenetark Juhan Neiland teab palju seentest, millest enamik eestlasi ei pruugi kuulnudki olla, ometi on need meie metsades täiesti olemas.

Juhan Neiland võiks vabalt osutada seeneabi teenust. Üks tema tuttavatest oleks pärast mitmetunnist metsas müttamist tulnud koju tühja korviga, kui mitte Neiland poleks talle öelnud, et see üks ja ainus seeneliik, mida mees oma tee peal kohtas, on täiesti söödav seen.

«Ma olen poisikesest peast metsas käinud ning alati ka need seened kaasa toonud, mida ma ei tundnud. Kodus proovisin nad ära määrata ja kui nad osutusid söögiseenteks, sõin ära,» selgitas Neiland oma põhjalikke seeneteadmisi.

Kui kuuseriisikat teavad kõik, siis porgandriisikat teatakse juba vähem ning veririisikat veelgi vähem, rääkimata kreemiriisikast. «Need on kõik väga head söögiseened ning marineerimiseks ülihead,» kinnitas Neiland.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles