Suitsusõpra pahandab sigarettide paigutus supermarketis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid
Sigaretid Foto: Toomas Huik/Postimees

Tartlast pahandab muutunud sigarettide paigutus Säästumarketis, mille näol kaupluseketi enda sõnul on tegemist tervislikumat elu propageerivast programmist.

«Olin üle pika aja Ropka kandis ja tekkis vajadus Aardla Säästumarketist suitsu osta – kahjuks oli sigarette varjav luuk müüja kohal kinni,» vahendab Tartu Ekspress kivilinlase Uuno Pungari (47) muret. «Minu kodupoes Kivilinna Konsumis on kõik suitsud alati kenasti nähtaval ja oma käega võtta,» lisas mees, märkides, et ei ole sellist asja varem kuskil näinud, mistõttu andis sellest teada ka tarbijakaitseametile.

Kuna Säästumarket kuulub Rimi kauplustega ühte ketti, siis põhjendas Rimi Eesti pressiesindaja Katrin Bats sellist sigarettide müügile kehtestatud reeglit osana nende programmist «Sinu tervise heaks», mille eesmärgiks on ennekõike vähendada sigarettide kättesaadavust noortele. «Täiskasvanutel ei peaks olema probleemi soovitud suitsupakki teenindajalt küsida, aga nii mõnigi noor jätab ehk sellepärast paki ostmata, et selle küsimine võib tekitada liigset tähelepanu,» põhjendas Bats.

Hanna Turektsi tarbijakaitseametist on seisukohal, et sellise poliitikaga supermarket tarbijate õigusi ei riku. Ta viitab ka väljavõttele tubaka rohelisest raamatust: «Kirjandusallikate põhjal on piisavaid tõendeid, et reklaam müügikohas ja tubakatoodete väljapanek võivad mõjutada ostuotsust ning omavad mõju noortele. Suurimat positiivset mõju omavaks meetmeks oleks tubakatoodete müügikohas väljapaneku keeld.»

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Tartu Ekspressist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles