Elion hakkab pakkuma kuni 500-megabitist internetiühendust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Eesti Telekom (Elion) tuleb oktoobris välja uue koduinterneti paketiga, kus nii üles- kui allalaadimise kiirus ulatub kuni 500 megabitini sekundis.

Uue paketi saavad kasutusele võtta kõik need kliendid, kelle kodudesse jõuab Elioni Tulevikuvõrk, mis põhineb fiiberoptikal ehk valguskaablil. Eeskätt puudutab see korterelamuid ning uuemaid eramupiirkondi, samas toimub optikavõrgu laiendamine uute klientideni igapäevaselt, kuna tegu on väga kvaliteetse võrguga.

Eesti Telekomi interneti lahenduste teenuste juht Gert Tomsoni sõnul on mitmeid tegureid, mis kasvatavad lähitulevikus vajadust kiire ja stabiilse interneti järele. «Inimeste kodudesse lisandub pidevalt uusi ja moodsaid seadmeid, mida internetivõrku ühendada - meid ees ootav asjade interneti (Internet of Things ehk IoT) ajastu kasvatab selliste seadmete hulka veelgi. Samuti muutuvad meie kasutatavad teenused (HD-telekanalite vaatamine, veebis mängude mängimine jm) üha kvaliteetsemaks ja andmemahukamaks,» kirjeldas Tomson.

Uue paketi lisandudes saavad Elioni Tulevikuvõrgu kasutajad edaspidi valida 5 erineva kiirusega paketi vahel: 10/10, 50/50, 100/100, 300/300 ja 500/500 Mbit/s, mis tähendab, et endale sobivaima variandi peaks leidma iga klient. Seejuures on Elion ainus kohalik internetiteenuse pakkuja, kelle pakutavad kiirused Tulevikuvõrgus on sümmeetrilised ehk nii alla- kui üleslaadimisel ühesuurused.

Elioni uue 500/500 paketi tellijad saavad tasuta kaasa Elioni nutiTV HD-kanalite paketi ning ruuteri üüri 0-hinnaga. Uue paketi hind on 50 eurot kuus, kõik varem müügis olnud kiirused ja hinnad jäävad muutmata. Elion saab praegu 500/500 internetti pakkuda ühtekokku umbes 124 000 aadressil/asukohas ning see number kasvab pidevalt. 

Starman Grupi äriarenduse direktor Toomas Tiiveli nõustus samuti, et igapäevaselt kasvab seadmete hulk, mis internetti kasutavad ning see tõesti tekitab omakorda vajaduse suuremate mahtude ja kiiruste järgi. «Starmanil on täna võimekus pakkuda internetiteenust kiirusega 500Mbit/s ja seda üle kogu meie võrgu ehk 310 000 aadressil,» lausus Tiivel, kuid lisas, et kiirus 400Mbit/s (hinnaga 30,99 eurot) on tegelikult koduseks kasutamiseks siiamaani olnud samuti täiesti piisav. «Juhul kui tekib nõudlus suurema kiiruse järgi, siis oleme valmis selle sisuliselt hommepäev lansseerima,» kinnitas Tiivel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles