Klaasipesuvedelikku saab ka tankida

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uuemates Eesti bensiinijaamadesse ei saa tankida mitte ainul bensiini ja diiselkütust, vaid ka aknapesuvedelikku.

«Premium7  on pakkunud lahtise klaasipesuvedeliku tankimise võimalust 2013 aasta jaanuarist, esimene selline tankur paigaldati Võru teenindusjaama aastal  2012 detsembris,» rääkis kütusefirma turundusjuht Aiki Tiisler. Praegu on klaasipesuvedeliku ankur viies nende jaamas.

Klaasipesuvedeliku tankur näitab tangitud vedeliku kogust.
Klaasipesuvedeliku tankur näitab tangitud vedeliku kogust. Foto: Eero Vabamägi

«Puudub pakend ning lihtne on pista tankuri püstol otse paaki, tankida vajalik kogus, ning selle eest tasuda kas automaatjaamas makseterminalis või teenindusjaama kassas koos teiste kütuste või kaupadega,» ütles Tiisler. Nende jaamades on lahtise klaasipesuvedeliku hinnaks 0,49€/liiter koos käibemaksuga. Tankida saab klaasipesuvedelikku nii palju kui paaki mahub ja alates 1. oktoobrist on suvine vedelik vahetatud talvise vastu.

Keilas sel nädalal avatud Alexela uues tanklas asub klaasipesuvedeliku tankur diiselkütuse tankuri juures ja võib seetõttu jääda paljudele juhtidele märkamatuks. Tegu on Alexela ainsa sellelaadse tankuriga. «Eks praegu on selle põhilised kasutajad veokijuhid, kes muidu peaksid ostma neli-viis kanistrit, et 20-liitrine klaasipesuvedeliku paak täis saada,» rääkis Alexela müügiarendusjuht Aivar Räim. Kuigi uue tankuri peal on kleebis, et miinimumkogus on viis liitrit, siis Räime kinnitusel saab tankida nii palju, kui vaja on. Eksitava kleebise lubas Alexela mujale tõsta. Just võimalus, et hiljem pole vaja tühja taaraga tegeleda asjaolu, mis juht klaasipesuvedelikku tankima meelitab, isegi kui selle liitrihind on pisut kõrgem kui supermarketis. Hoolimata spetsiaalse tankuri olemasolust, saab aknapesuvedelikku osta ka bensiinijaamast. «Valikut peab olema,» ütles Räim.

Foto: Eero Vabamägi

Olerexil on selliseid klaasipesuvedelike tankureid hetkel kümme. «Autojuhid on tankuri hästi vastu võtnud, mida kinnitab nimetatud teenuse kasutamise kasvav trend,» ütles Olerexi turundusjuht Janne Laik. Ta lisas, et sellise tankuri kasutamine näitab ka autojuhtide seas kasvavat keskkonnateadlikumat tarbimiskäitumist, kuna klaasipesutankuri kasutamine ei tekita taarat ja on seeläbi keskkonnasõbralikum.

Aknapesuvedeliku liiter klaasipesutankuris maksab Olerexi tanklates hetkel 0,80 €/liiter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles