Rimi alkokampaania sai tagasilöögi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi reeglina ei müü alkoholi joobes isikutele.
Rimi reeglina ei müü alkoholi joobes isikutele. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Joobes mehe alkoholiost jäi eile ühes Tallinna Rimis pooleli vaid seetõttu, et tal puudus vajaminev summa – müüja ostuketi alkoholimüügikeelule sellises olukorras tähelepanu ei juhtinud.

«Kassapidaja ei selgitanud, et Rimi joobnutele alkoholi ei müü, kuigi selline silt on kassade juures olemas,» rääkis eile kella 18 ajal Põhja-Tallinnas Telliskivi Rimisse sisseoste tegema läinud naine (nimi toimetusele teada) intsidendist, kus selgete joobetunnustega klient tahtis osta plastpudelis džinni, kuid takistuseks sai asjaolu, et tal ei jätkunud selleks raha.

Seepeale hakkas vene keelt kõnelenud mees teisi järjekorras olnud ostjaid tülitama, otsides kedagi, kes annaks talle puuduoleva raha. «Turvamehed lihtsalt vaatasid juhtunut lolli näoga pealt ega sekkunud,» kirjeldas naine, kelle kinnitusel järjekord juhtumi ajal selle kassa taga järjest kasvas ning võis mingi hetk küündida kuni 15 inimesi.

Saamata teistelt ostjatelt abi, pöördus mees tagasi kassapidaja juurde ja pealtnägija sõnul nõudis müüjalt, et see müüks talle alkoholi odavamalt. «Lõpuks mees korjas oma suure mündihulga kokku ja eemaldus ropendades,» kirjeldas naine, lisades, et joobnu tegi veel nii poes kui poe ees mitmeid ähvardusi, enne kui lõplikult lahkus.

«Huumor oli juhtumi juures selles, et lindilt tuli samal ajal reklaam, et Rimi joobnutele alkoholi ei müü,» nentis juhtumi tunnistajaks olnud naine, viidates sellele, et kui mehel oleks piisav summa raha olemas olnud, oleks müüja arvatavasti talle ka soovitud džinnipudeli müünud.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul leidis tõepoolest selline intsident eile õhtul Telliskivi Rimis aset. «Antud ostja puhul on tegemist kaupluse meeskonnale tuttava näoga, kes oli ilmselt narkojoobes – teenindaja hinnangul oli kliendi lärmakas käitumine temas kahtlusi tekitanud, ent näiteks alkoholilõhna ta siiski kliendi juures ei tundnud,» ütles Rimi pressiesindaja.

Tema sõnul oli see ka põhjuseks, miks müüja ei söendanud ka alkoholi müümisest keeldumist jutuks võtta. «Lisaks on narkojoobes kliendi puhul alati oht, et ta võib ootamatult reageerida ning teenindaja ei soovinud konfliktsituatsiooni paisumist,» märkis Bats, tähendades, et see muidugi ei õigusta juhtunut.

«Sellele kliendile oleks pidanud teenindaja igal juhul alkoholimüügist keelduma,» sõnas Rimi esindaja,» lisades, et supermarket on seniajani oma töötajatele kinnitanud, et ka narkojoobes inimese puhul tuleks alkoholimüügist keelduda. «Samas on erinevate joobeastmete tuvastamine tõsine väljakutse, nüüd on põhjust ka see teema teenindajatele veel üle korrata,» möönis Katrin Bats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles