Toitlustaja testib säilitusainetevaba koolitoitu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeval ostavad söögikohad kooritud juurviljad sisse, mitte ei puhasta neid ise.
Tänapäeval ostavad söögikohad kooritud juurviljad sisse, mitte ei puhasta neid ise. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tulles vastu koolitoidu sajaprotsendilist naturaalsust taotlevatele lapsevanematele, alustab koolitoitlustustaja Daily pärast koolivaheaega Viljandi koolides kahenädalast katseperioodi, mille käigus analüüsitakse võimalusi loobuda lasteasutuste menüüdes säilitusaineid sisaldavatest põhikomponentidest.

«Meie Lõuna-Eesti juurviljapartner Juurviljaait OÜ kinnitusel kasutatakse kartulite vaakumpakendites säilitusainet selleks, et kartulid, mis lasteasutustes erinevate söögivahetundide tõttu koorituna mitu tundi oma keetmisjärjekorda ootavad, õhuga kokku puutudes tumedaks ei muutuks,» rääkis Daily kaubamärgi all koolitoitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurants müügi- ja turundusjuhi Eret Rennig.

Tema sõnul on nimetatud säilitusaine näol tegu toiduainetööstuses laialt kasutatud ja veterinaarameti poolt tunnustatud ainega, mis on muuhulgas kasutusel kuivatatud puuviljades, pähklites, siidrites ja veinides ning mahlajookides. Tema sõnul jääb säilitusaine E222 kogus kartulites märkimisväärselt alla riiklike piirnormide ning nii toitumisteadlaste kui ka toiduainete- ja veterinaarameti kinnitusel see laste tervisele mingit mõju ei oma.

«Analüüsime koostöös oma juurviljatarnija, ettevõtte tootearendusjuhi ning Viljandi koolide esindajatega toote kvaliteeti ja tarnekindlust, et alustada sammhaaval üleminekut sulfiteerimata kartuli kasutamisele ka kõigis teistes koolides,» kinnitas Rennig.

Rennigu sõnul võtab Daily toidu naturaalsust hindavate vanemate esitatud väljakutse rõõmuga vastu ning käivitab Viljandi koolides 26. oktoobril kaks nädalat kestva prooviperioodi. Selle käigus katsetatakse tööprotseduuri ümberkorraldust, et oleks võimalik loobuda sulfiteeritud kartuli kasutamisest.

Daily kaubamärgi all tegutsev Baltic Restaurants Estonia on koolitoitlustusega tegelenud juba alates 2000. aastast ning pakub täna toitu 46 üldhariduskoolis ning 15 lasteaias üle Eesti, valmistades iga päev einet enam kui 23 500 lapsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles