Kiirusemõõtjat avastava seadme kasutamine on Eestis keelatud

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtjat avastava seadme kasutamine võib lõppeda 400 eurose rahatrahviga.
Kiirusemõõtjat avastava seadme kasutamine võib lõppeda 400 eurose rahatrahviga. Foto: Kaarel Tigas

Kiirusemõõtjat avastav või selle tööd häirivate seadmete kasutamine ning ka selliste seadmete sõidukis hoidmine on Eestis keelatud.

Tänavu on politsei registreerinud 108 väärtegu, mis puudutavad antiradarite kasutamist, eelmisel aastal kokku oli selliseid juhtumeid 214. Liiklusseaduse kohaselt võib sellise teo eest karistada kuni 400 eurose rahatrahviga ning seejärel seade konfiskeeritakse.

«Liiklusseaduse kohaselt ei tohi kiirusemõõtjat avastavat seadet kasutada ega autos hoida, kuid selle müümine või ostmine keelatud ei ole,» selgitas Politse- ja Piirivalveamet kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Seiko Kuik.

Ta lisas, et sagedamini leiab politsei nii-öelda antiradareid välismaistest sõidukitest, kuna teiste riikide seadused selliste seadmete kohta võivad olla erinevad. «Seadmeid avastab politsei tavapärase liiklusjärelevalve käigus ning selleks on politseisõidukites ka spetsiaalne tehnika,» märkis Kuik.

Seiko Kuik sõnas, et kiirusmõõtja avastaja iseenesest liiklusohtu ei põhjusta, küll võib raskeid liiklusõnnetusi kaasa tuua käitumine, mida seadme abiga varjata üritatakse. «Liigsuur kiirus on peamine põhjus, miks juhid ei suuda ohuolukordadele reageerida ja samuti toob suuremal kiirusel juhtunud õnnetus osalejatele kaasa raskemad tagajärjed,» lausus Kuik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles