Eesti Energia süüdistab tallinlast hiigelvarguses

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voolumõõtja.
Voolumõõtja. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Eesti Energia süüdistab Nõmmel elavat meest suures elektrivarguses, kuid sõltumatu spetsialist peab suurkontserni arvestatud energiakadu utoopiliseks.

Firma väitel on tallinlane Toivo oma vooluarvesti plommi rikkunud ja 70-ruutmeetrise puumaja tarvis aastaga 30 000 kWh elektrit kulutanud, vahendab ERR Uudised.

Juhtumit kommenteerinud elektriinsener Jüri Laurson nimetas Eesti Energia käitumist inimese lollitamiseks ja arvas, et firma püüab oma võrgukadusid tarbijalt välja nõuda.

Esialgu nõudis elektrifirma nõmmekalt 46 620 krooni suurust tasu, mis mõne aja pärast aga 24 048 kroonile kahanes – firma teatel oli viimase summa näol tegu komisjoni poolt heaks kiidetud niinimetatud kaalutletud arvega ning esialgu nõutu oli vaid hinnanguline summa.

Eesti Energia väitel oli Toivo elukohaks oleva Kandle tänava ümbruskonna energiakadu kokku 281 000 kWh aastas ja seda 89 perekonna peale, kuid Laurson leiab, et sellist elektrihulka ei suudaks isegi 89 majapidamist varastada ning firma tegeleb lihtsalt väljapressimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles