Vaata, milline lennufirma on väidetavalt kõige kehvem maailmas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koryo Air stjuardess
Koryo Air stjuardess Foto: PETAR KUJUNDZIC/REUTERS

Hiljutises maailma lennufirmade edetabelis sai see lennufirma ainukesena hindeks ühe tähe viiest.

Neljandat aastat järjest sai Koryo Air ehk Põhja-Korea rahvuslik lennufirma veebilehe Skytrax koostatud lennufirmade edetabeli põhjal kõige kehvema lennufirma tiitli, vahendab Telegraph.

Oma ajast maha jäänud lennukipargi, algeliste turvavööde ja üpris küsitavate turvastandarditega ei ole Koryo Air lennukid arvatavasti kõige turvalisem valik nõrganärvilisematele reisijatele. Küll aga pakuvad lennufirma, millele 2006. aastal kehtestati ajutine lennukeeld Euroopa Liidu riikidesse, lennukid suurt huvi lennundushuvilistele.

Nimelt andis Koryo Air neile möödunud aastal võimaluse jäädvustada ühte sellist uunikumlennukit seestpoolt. Olgu mainitud, et viimase 25 aasta jooksul ei ole Põhja-Korea lennufirma tellinud ühtegi uut lennukit. Uudistajate seas oli ka Singapuris elav Aram Pan, kes jäädvustas pildis nii uunikumlennuki kokpiti, kabiini, reisisaatjad kui ka lennukitoidu.

Tegemist oli Ilyushin Il-18 lennukimudeliga, mis hakkas lendama 1957. aastal. Tänapäeval on see mudel kasutuses üksnes tosinkonnas lennufirmas. Lennuki kabiin erineb oluliselt suuremast osast tänastest lennukitest – näiteks puuduvad seal digitaalsed ekraanid. Nii ventilatsiooninupud kui turvavööd näevad samuti üsna väsinud välja. Erinevalt kaasaegsetest lennukiistmetest on sealseid võimalik üksnes ettepoole liigutada.

Küll aga ei saa maailma kehveima lennufirma pardal nuriseda lennukitoidu üle – see on korralike portsjonitena serveeritud. Samuti oli Singapuri fotograaf rahul lennukiteenindajatega. «Stjuardessid on viisakad ja vaikse häälega,» märkis Aram Pan.

Vaata singapurlase pilte Koryo Air ühe vanima lennuki pardalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles