Õige suitsuliha annavad paar väikest nippi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuliha
Suitsuliha Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Aastaid nii enda kütitud ulukite liha, aga ka sõprade-tuttavate toodud lihakraami suitsutanud Laimjala mehe Kalle Peedu nipp on järgmine – tema kuulab suitsuahju häält.

Kuigi üldiselt on Kalle Peedu sõnutsi keeruline selgitada, kuidas liha suitsutada – seda juba kasvõi seetõttu, et iga suitsuahi on erinev, iga lihatükk on eri tegu – usub tema, et liha on küps siis, kui õiged helid kostma hakkavad, vahendab Saarte Hääl.

Lisaks jagab Peedu juhiseid ka selles osas, kuidas liha enne suitsu panekut põhjalikult ette valmistada – ka seda tuleb kindlasti õigesti teha, kuna kehvasti ettevalmistatud lihast kena suitsust suutäit ei saa.

Oluline on soolamine, sedagi tuleb õigesti teha, mistõttu kasutab saarlane kuivsoolamist, kuna nõnda saab maitse ühtlasem. «Mina olen nii vanakooli mees, et teen ainult kuivsoolamist, mitte soolveega,» räägib mees, lisades veel ühe nipi – seejuures ei tohi soolast kahju olla.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles