Uued tooted: delikatess-singid, sügisesalat ja kohviõlu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa Felixi Sügisesalat.
Põltsamaa Felixi Sügisesalat. Foto: AS Põltsamaa Felix

Oktoobris on plaanis oma tootevalikut uuendada nii lihatootjal Maks&Mooritsal, hoidiste valmistajal Põltsamaa Felixil kui ka joogitootjal A. Le Coq-il.

Maks&Mooritsa Premium lihatooted

Maks&Moorits lisas tootevalikusse delikatesside sarja Premium, mille sinkide valmistamine kestab tavapärastest oluliselt kauem ehk pea terve nädala.

Foto: Atria Eesti

«Esmalt lastakse lihal mitu päeva kuivsoolduda, kasutades sarnaseid võtteid nagu seda tehti vanasti kodudes, ning seejärel suitsutatakse sinki kuumas ahjus – sellise protsessi tulemusena saavutatakse eriti hõrk ja rikkalik maitse,» rääkis Atria Eesti AS müügidirektor Meelis Laande. Tänu valmistusviisile on delikatess-singid tavalisest kuivema tekstuuriga ning kõrgema lihasisaldusega - näiteks 100g delikatess tagatükisingi valmistamiseks kasutatakse 110g kodumaist sealiha.

Uude Premium sarja kuuluvad itaaliapärase serrano maitsestusega sink, seavälisfilee sink, tagatüki sink, veisesink, pancetta-peekon ning teravam pancetta-peekon jalapeno täidisega. Keeduvorsti valikus on jalapenoga keeduvorst ning värske paprikaga valmistatud Paprikavorst.

Põltsamaa Felixi Sügisesalat

Foto: A. Le Coq

Põltsamaa Felix suurendas kõrvitsahooajal kohaliku turu kõrvitsatoodete koguseid ning lisas sortimenti uue kõrvitsahoidise, Põltsamaa Sügisesalati.

Mahedama maitsega letšotüüpi Põltsamaa Sügisesalatit valmistatakse kõrvitsast, paprikast ja tomatitest. «Mahedamaitseline kõrvits, intensiivsema maitsega paprika ning tomat annavad kokku  maitsva köögiviljahoidise, mis on mõeldud peamiselt lisandiks prae kõrvale,» kirjeldas  Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Sügisesalat jõuab poelettidele oktoobri jooksul. Enamus Põltsamaa Felixi kõrvitsatoodangust müüakse Soome ja Rootsi turule, kuid sellel aastal on märkimisväärselt kasvanud ka Eesti turule mõeldud kogused.

A. Le Coq Kohviporter

A. Le Coq toob turule uue Kohviporteri, milles põimuvad tumeda õlle maitse ja kohvi hõrk aroom. A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on uus Kohviporter järg nisuõllele Alexander Weizenile, mis toodi turule eesmärgiga keskenduda senisest enam eriõllede tootmisele ja tuua õllevalikusse uusi maitseid. «Kohviporter on eelkõige meeldiva aroomiga gurmeeõlu, mis pakub rikkalikku maitseelamust neile, kes ootavad õllelt enamat kui janukustutust,» ütles Noop.

Kohviporteri tootmisel kasutatakse õllemeistri poolt kombineeritud odralinnaste kooslust:  kohvinüansi annavad õllele kohvilinnased, mustad röstlinnased ja karamell-linnased.

Kohviporter sisaldab 6 protsenti alkoholi ning on villitud 0,33-liitrisesse klaaspudelisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles