Osta.ee võttis Eesti disainerid oma tiiva alla

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edevuse Laat kõrvarõngad.
Edevuse Laat kõrvarõngad. Foto: Kristi Org

E-kaubamaja Osta.ee avas Eesti disainerite loomingut pakkuva veebikeskkonna, kus on hetkeseisuga esindatud 55 disainerit ning üle 600 toote.

«Eestis on palju andekaid disainereid ning nüüd oleme eesmärgiks võtnud koondada nende looming mugavalt ühte kohta - kuna meid külastab kuus üle poole miljoni inimese, on see disaineritele  arvestatav väljund,» ütles Eesti Disaini projektijuht Terje Telling.

Lehel on esindatud juba tuttavad nimed eesotsas Tiina Talumehe ning Tanel Veenrega, kuid leiab ka paljude alles alustavate disainerite loomingut – teiste hulgas on esindatud Teenu puidust käekellad ning Stella Soomlaisi täisnahast aksessuaarid. Momendil on oma loomingu Eesti Disaini lehele välja pannud 55 disainerit – kõige rohkem on tooteid ehete, riiete ning kodusisustuse kategooriates ning uusi tooteid ja disainereid lisandub pidevalt.

Talken Designi riiulid, Woolish tekstiil, Blackgizmo lamp. Foto: Erlend Štaub.
Talken Designi riiulid, Woolish tekstiil, Blackgizmo lamp. Foto: Erlend Štaub. Foto: Erlend Štaub

«Loodan, et meie loodud Eesti Disaini leht aitab kaasa kohalikule ettevõtlusele ning sellega koos aitame ostjatel lihtsamini leida unikaalseid ja innovatiivseid kodumaiseid tooteid,» lisas Osta.ee tegevjuht Toomas R. Raist.

Mõned disaineritest müüvad oma loomingut disainipoodides, paljud keskenduvad aga peamiselt välisturgudele ning on eestlastele seni kättesaamatud olnud. «Disainesemeid eristab masstoodangust personaalne lähenemine, soojus ja hingega tehtud looming. Eesti Disaini lehte tasub kindlasti külastada inimestel, keda köidavad märksõnad nagu kvaliteet, hea materjal ning originaalsus,» lisas Telling.

Vaata Eesti Disaini e-poodi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles