Eakatele tõttab appi digi-ELVI

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videohooldusteenuse süsteem ELVI aitab eakatel näiteks vaadata kohalikke telesaateid, lugeda ajalehti ja ilmateadet.
Videohooldusteenuse süsteem ELVI aitab eakatel näiteks vaadata kohalikke telesaateid, lugeda ajalehti ja ilmateadet. Foto: ARNO SAAR

Kuressaare päevakeskuses katsetati eeskätt eakatele mõeldud videoteenusega, mis võimaldab suhelda ning nõu ja abi küsida.

«ELVI on midagi palju enamat kui Skype,» leidis ELVI koordinaator Triin Arva ja lisas, et ELVI toimib küll videokonverentsi kaudu, kuid see töötab oluliselt lihtsamalt ning on esimesest hetkest arusaadav ka neile, kes pole elus arvutit kasutanud, vahendab Saarte Hääl. «Samuti on erinevus see, et ELVIs on organiseeritud sisu ja automaatne kontaktiloomine toimepiirkonna sotsiaaltöötajaga,» märkis Arva.

Tema sõnul on videohooldusteenus loodud koostöös Elioniga ja nimi ELVI ongi lühend Elionist ja videohooldusest. Ühtlasi hoiab see eakat aktiivsena, sest vaadata saab kohalikke telesaateid, lugeda ajalehti ja ilmateadet, osaleda rühmategevustes – näiteks üheskoos meisterdada.

Kui INTERREGi kolm aastat kestnud projekt VIRTU (Virtual Elderly Care Services on the Baltic Islands ehk «Virtuaalsed eakate hooldusteenused Läänemere saartel») lõppes 2013. aasta augustis, siis tänavu oktoobris algas selle mantlipärija ELVI katseperiood, seega 1. jaanuarini kestval testperioodil on videoteenuse kasutamine klientidele tasuta, uuest aastast aga tasuline.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles