Kilekottide maksustamine Šotimaal viis rabava tulemuseni

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Möödunud aastal maksustati Šotimaal õhukesed kilekotid ning alates sellest on nende ostmine vähenenud lausa 80 protsendi ehk umbes 650 miljoni kilekoti võrra.

Ligi aasta tagasi kehtestati Šotimaal väikeste kilekoti hinnaks viis penni (0,07 eurot), vahendab Guardian. Kauplusteketid Morrisons, the Co-operative, Waitrose ning Boots teatasid, et kilekottide kasutus on hinnanguliselt vähenenud 80 protsendi võrra, Asda supermarketid on tunnistajaks 90-protsendilisele langusele ning Sainsbury ei paku ostjatele enam üldse kilekotte.

Šotimaa keskkonnaministri Richard Lochheadi sõnul on tegu suure edusammuga. «Senine statistika näitas, et šotlased kasutasid aastas enam kui 800 miljonit kilekotti, mis oli ühe inimese kohta rohkem kui kusagil mujal Suurbritannias,» avaldas Lochhead. Ta lisas, et pärast kilekottide maksustamist on inimestele muutunud iseloomulikuks kodus juba leiduvate kilekottide taaskasutamine ning rohkem keskkonna säästmisele mõtlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles